Bieden op een beleggingspand met Dwello

Door
Martijn
Gepubliceerd op
19/1/2023
Bieden op een beleggingspand met Dwello. Het proces stap voor stap uitgelegd.

Je hebt op Dwello het juiste beleggingspand gevonden, en wilt graag een stap verder, maar hoe werkt het biedingsproces nou precies? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe het bieden op een object via Dwello in zijn werk gaat.

Het Dwello biedingsproces. Bod -> gegevens -> bevestiging -> klaar!

Stap 1 - Start het biedingsproces

Vind in ons aanbod van beleggingspanden het object wat bij je past. Bereken met onze rekentools welk rendement je kan verwachten. Bepaal de hoogte van de koopsom die jij reëel vindt voor het pand en klik op de knop maak een voorstel.

Weergave van het platform Dwello met de maak een voorstel knop. Bied op een beleggingspand

Stap 2 - Bepaal de voorwaarden voor het beleggingspand

Nadat je de koopsom hebt ingevuld specificeer je welke voorwaarden jij belangrijk vind bij een potentiële transactie. We vragen drie belangrijke aspecten:

  • Koopsom: Kies een koopsom die jij reëel vindt, dit hoeft zeker niet de vraagprijs te zijn. Wij zien in de praktijk dat panden ook voor onder de vraagprijs worden verkocht.
  • Datum afname: De datum wanneer de woning daadwerkelijk van eigenaar zal wisselen. Houdt er rekening mee dat een eventuele financiering voor die tijd geregeld zal moeten zijn.
  • Voorbehouden: Breng je een voorstel uit met of zonder voorbehouden. Je kunt drie voorbehouden selecteren; Bezichtiging, financiering, bouwtechnisch onderzoek. Hoe minder voorbehouden in het voorstel hoe interessanter het voorstel voor een verkoper kan zijn. Houd er wel rekening mee dat jij als koper zelf een onderzoeksplicht hebt.
Weergave van het Dwello platform met de voorwaarden voor een beleggingspand

Stap 3 - Verifieer je persoonsgegevens

Voltooi jouw kopers informatie. Kies of je het object alleen koopt, met meerdere personen, of namens een bedrijf. Vervolgens dien je jouw identiteit te verifiëren met onze ingebouwde IDIN koppeling. Je logt hiermee in bij je eigen vertrouwde bankomgeving en geeft toestemming om enkele persoonsgegevens met ons te delen. Let op! Wij krijgen absoluut geen inzage in rekening saldo's en dergelijke. Het is dus alleen een toets of de adresgegevens en naam kloppen.

Weergave van het Dwello platform met idin verificatie koppeling

Stap 4 - Controleer de gegevens

Nadat je bent geverifieerd ga je naar de laatste stap waar je alle gegevens controleert. Hier is ook de mogelijkheid om een persoonlijk bericht voor de verkoper achter te laten. Een persoonlijk bericht zorgt ervoor dat jouw bieding boven de concurrentie uitspringt en geeft verkoper meer context bij de door jou gewenste voorwaarden.

Weergave van het Dwello platform met samenvatting van de voorwaarden van het beleggingspand

Stap 5 - Dien het voorstel in

Als je ziet dat alle gegevens juist zijn ingevuld accepteer je onze algemene voorwaarden en dien je het voorstel in. Je voorstel wordt direct naar de verkoper gestuurd. Over het algemeen reageert een verkoper al binnen 24 uur op jouw voorstel.

Weergave van het Dwello platform met de opbouw van de kosten voor het belegingspand

Nu jij een voorstel hebt uitgebracht begint de onderhandeling pas. De verkoper zal op basis van jouw voorstel met een tegenvoorstel komen of het voorstel mogelijk direct accepteren.

Een voorstel is voor jouw als particuliere koper in de meeste gevallen niet 100% voorwaardelijk. Nadat het voorstel is geaccepteerd en de koopovereenkomst is ondertekend krijg jij standaard van rechtswege een bedenktermijn van 3 dagen. In die periode kan je zonder opgaaf van reden de transactie annuleren. Na de 3 dagen vervalt dit recht en is de koop (afhankelijk van de voorbehouden uit stap 2) definitief.


Heb je nog vragen over het biedingsproces of over het verkoopproces? Laat het ons dan gerust weten. Neem contact met ons op.

Academy artikelen uit dezelfde reeks