De vastgoedbelegger van de toekomst

Door
Martijn
Gepubliceerd op
2/5/2023
Achtergrond in Dwello huisstijl kleur met icoon voor vastgoedbelegger

Een veranderende markt voor vastgoedbeleggers

In Nederland is er veel druk op de woningmarkt. De huizenprijzen zijn nog nooit zo hard gestegen als afgelopen jaren, er zijn landelijke woonprotesten en voor het eerst duikt ook het woord ‘wooncrisis’ op in de media.

Voor al deze problemen moet natuurlijk een schuldige worden aangewezen. Helaas liggen de beleggers momenteel onterecht onder een vergrootglas en worden zij gezien als het probleem. Beleggingspanden kopen lijkt wel een zonde. Daarom wordt er momenteel veel gepleit voor aanvullende regelgeving op de markt voor beleggers, zoals de recente verhoging van de overdrachtsbelasting, de aankomende “opkoopbescherming” en mogelijke herzieningen van het belastingstelsel. Gelukkig komt er steeds meer een besef dat beleggers helemaal niet de schuldige zijn van de wooncrisis.

In elke markt zijn er excessen die moeten worden aangepakt. De huidige woningbeleggingsmarkt is nog vrij traditioneel. Daarom is het goed dat door middel van transparantie en betere bewustwording de markt professioneler wordt gemaakt. Want waar een buitenstaander denkt dat het bij het kopen van een woning ophoudt en je dan rustig kan genieten van een stabiele belegging, weten wij wel beter. Veel gaat nog op de ouderwetse manier.

Kijk maar is naar de lijst waar een belegger die aan goed verhuurderschap doet op dagelijkse basis mee te maken krijgt. Denk aan goede relaties onderhouden met huurders en op de juiste manier omgaan met hun problemen, het blijven waarborgen en handhaven van gezondheids- en veiligheidseisen voor de huurders en op de hoogte blijven van de veranderende regelgeving. Dit kan dan nog gezien worden als de dagelijkse werkzaamheden. Op de lange termijn ga je ook te maken krijgen met het zoeken van nieuwe huurders, inkomstenverlies door leegstand, het vernieuwen van huurovereenkomsten, onvoorziene onderhoudswerkzaamheden en als er een huurder voor veel overlast zorgt kost het ook nog langdurige procedures om een huurder uit het pand te zetten.

Kortom: de huidige markt en de alsmaar toenemende regeldruk vragen om innovaties om het leven van een vastgoedbelegger een stukje makkelijk en leuker te maken. Dat is waar property technologie, kortweg Proptech, om de hoek komt kijken.

Proptech – Beleg slimmer in vastgoed

De afgelopen jaren wordt er veel geïnvesteerd in nieuwe startups die de vastgoedmarkt een stuk makkelijker, transparanter en efficiënter maken. In 2021 is er door Venture Capital investeerders in Europa voor 1,5 miljard euro (bron: Dealroom.co) geïnvesteerd in real estate startups. De toekomst voor een vastgoedbelegger wordt een stuk aangenamer. Er zijn verschillende bedrijven die het beheerproces een stuk makkelijker maken en volledig digitaliseren. Daarnaast wordt ook het financieringsproces een stuk eenvoudiger door verschillende bedrijven die in deze markt zijn gesprongen.

Dat niet alleen, er is ook een sterke behoefte aan online marktplaatsen die alle puzzelstukjes met elkaar verbinden en zorgen voor meer transparantie, eenvoudige toegang tot de markt en volledige digitale afhandeling van transacties. Dat is waar Dwello om de hoek komt kijken.

Het zal even wennen zijn, due diligence onderzoek en inspecties uitgevoerd voordat er een bieding is gedaan en de rest van de transactie volledig digitaal afhandelen. Er hoeft geen fysieke bezichtiging aan te pas te komen. Voor velen lijkt alleen al de gedachte van het op deze verfrissende manier kopen en verkopen van woningbeleggingen onmogelijk. Straks is het toch echt mogelijk om online te bladeren door verhuurde woningen, alle aanwezige documentatie te beoordelen en controleren, de huurgeschiedenis te bekijken en een inspectierapport door te gaan voordat je besluit een bieding uit te brengen.

Deze manier van zakendoen gaat de deuren openen voor een grote groep investeerders die tot voorheen geen toegang had tot de beleggingsmarkt. Veel beleggers laten zich nu nog afschrikken door het traditionele model en alle bijbehorende inefficiëntie en potentiële beren op de weg. Dwello gaat daarin een volledig nieuwe ervaring voor deze mensen betekenen. Straks koop je zelf, of samen met meerdere personen, direct een verhuurde woning, waardoor je gelijk start met het opbouwen van je vermogen.

Grenzen vervagen. Het maakt voor de vastgoedbelegger van de toekomst straks niet meer uit vanuit waar hij zijn investering doet en in welke markt. Alle objecten kunnen eenvoudig op een professionele manier worden beheerd. Als belegger van de toekomst profiteer je van de voordelen van een woningbelegging, zonder je zorgen te maken over de complexiteiten zoals het dagelijks beheer, juridische zaken, ingewikkelde belasting vraagstukken en financieringen. Het platform model is zo schaalbaar: door zichzelf aan te passen aan lokale regelgeving, maar de manier hoe woningen worden gekocht overal identiek te houden. Zo kun je investeren in beleggingen die je nog nooit hebt gezien in plaatsen waar je nog nooit bent geweest.

De voordelen van Dwello en andere technologie oplossingen in de vastgoedsector zijn eindeloos voor zowel instromers in de markt als bestaande partijen. Door gebruik te maken van Dwello besparen investeerders jaarlijks tientallen uren bij de koop en verkoop, zodat zij zich op de dingen kunnen focussen die het leukste zijn!

Kortom, de slimme belegger kan een mooie toekomst tegemoet zien. Beleggingen worden eenvoudig volledig digitaal gekocht en verkocht, huurders zijn tevreden omdat zij helemaal geen overlast ervaren en de investeerders zullen zich afvragen waarom ze hier niet eerder mee zijn begonnen.

Jij bent in ieder geval op de juiste tijd op de juiste plek. De Dwello revolutie is gestart en jij kan hier onderdeel van worden.

Meld je nu direct aan en ervaar de voordelen van het volledig digitaal kopen en verkopen zelf.

Academy artikelen uit dezelfde reeks