De complexiteit van beleggen in vastgoed

Door
Martijn
Gepubliceerd op
19/1/2023
Achtergrond in Dwello huisstijl kleur met icoon voor complexiteit beleggen in vastgoed

Waarom is het kopen van een beleggingspand zo lastig?

Je zou denken dat er tegenwoordig, in een wereld waarin het mogelijk is om nagenoeg alles digitaal te kopen, genoeg innovaties en technologieën zijn om het kopen van een beleggingspand super eenvoudig te maken. Helaas, schijn bedriegt. Als je ooit hebt geprobeerd om verhuurde woningen te kopen weet je dat het veel moeilijker is dan het zou moeten zijn.

Het vinden van de juiste objecten, het onnodig lang wachten op de juiste documentatie, tijdens de bezichtiging erachter komen dat het object heel anders is dan je van tevoren dacht, het geld beschikbaar hebben, de lijst met mogelijke valkuilen kan maar doorgaan. Maar net als jou zien we dat de beleggingsmarkt voor verhuurde woningen veel kansen biedt. Daarom bouwen wij Dwello: een eenvoudig, transparante en digitale manier om efficiënt verhuurde woningen te kopen en verkopen.

Hoe kan dit anders?

Wij geven graag een voorproefje van hoe wij het kopen van verhuurde woningen opnieuw hebben uitgevonden en lichten drie verbeteringen toe die in het huidige proces zeker voor hoofdpijn zorgen.

“Ik vind maar niet het juiste aanbod”

Wees gerust, dit ligt niet aan jou. Wist je dat er jaarlijks voor meer dan 8 miljard aan woningbeleggingen wordt verkocht? Het aanbod is er zeker wel, helaas zit het meeste aanbod verstopt en is dit als buitenstaander lastig te bereiken.

Dwello zorgt dat je altijd, waar je ook bent, toegang hebt tot alle beleggingspanden. We doen er zelfs nog een schepje bovenop. Wij zorgen ervoor dat alle objecten ook zijn voorzien van financiële analyses: droge cijfers, maar ook een dynamische rekentool waarmee je zelf kan berekenen of de belegging binnen jouw strategie past.

“Onderhandelingen lopen moeizaam”

Door transparantie in de markt te brengen kunnen we natuurlijk nog niet garanderen dat jouw biedingen nu direct worden geaccepteerd. Wel beloven we het proces zo makkelijk mogelijk te hebben gemaakt, waardoor er geen informatie achterblijft.

Als jouw bieding wordt geaccepteerd door de verkoper, wordt het pand ‘bevroren’. Er kunnen geen biedingen meer gedaan worden door andere geïnteresseerden in een periode van 48 uur. Zo heb jij alle tijd om de koopovereenkomst rustig door te nemen en te tekenen.

Doordat wij jou in staat stellen om het due diligence onderzoek en de financiële analyse vooraf te doen, weet je waar je aan toe bent. Zo kan je een bieding uitbrengen op basis van volledige informatie, waardoor de kans van slagen groter wordt.

“Na het kopen van een pand krijg ik opeens een waslijst aan gebreken”

Het is een taboe om te denken dat er helemaal geen onderhoudswerkzaamheden op je pad komen als je de nieuwe eigenaar bent geworden. Dat hoeft ook niet, zolang je maar vooraf op de hoogte bent van alle potentiele zaken die de komende jaren aangepakt moeten worden.

Met onze eigen Dwello certificering waarborgen wij dat alle objecten voorzien zijn van de juiste informatie. Zo beschikken alle gecertificeerde objecten over een onafhankelijk inspectierapport, waardoor je exact weet hoe het object in elkaar zit en wat je de komende jaren aan onderhoud kan verwachten. Daarnaast brengen we de betalingshistorie van huurders in beeld, zodat je zeker weet dat de huurders ook op tijd betalen.

Door dit uitgebreide onderzoek besparen we kostbare tijd en kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Met Dwello maken we het kopen van een woningbeleggingen weer leuk en eenvoudig.

Ben jij er ook helemaal klaar voor om van start te gaan, meld je dan direct aan.

Academy artikelen uit dezelfde reeks