Dwello: één platform voor het volledig digitaal kopen en verkopen van verhuurde woningen

Door
Martijn
Gepubliceerd op
19/1/2023
Achtergrond in Dwello huisstijl kleur met icoon voor kopen van beleggingspand

Onze belofte

Dwello is jouw digitale sleutel tot de beleggingsmarkt, met Dwello koop en verkoop je Slimmer. Wij zijn geen makelaar, aanbodsite of een transactieplatform – wij bouwen iets beters dan al deze gecombineerd.

Onze belofte: met Dwello verkoop je gratis jouw verhuurde woningen aan een tot nu toe onbereikbare groep geïnteresseerde kopers, zonder grip te verliezen op het proces. Met Dwello koop je slimmer binnen een paar klikken verhuurde woningen voorzien met de juiste kennis en informatie direct van de eigenaar. Hierdoor hoef je niet zelf op zoek naar geschikte huurders voor het pand en bouw je vanaf de sleuteloverdracht direct rendement op.  

Deze belofte klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar wij garanderen deze waar te maken. Dit wordt mogelijk door de ondoorzichtigheid en inefficiënte processen van het bestaande systeem weg te werken. Om dit voor elkaar te krijgen, vinden we het hele transactieproces opnieuw uit.

Hoe gaat Dwello deze belofte waarmaken?

Bij elke vastgoedtransactie zijn tegenwoordig meer partijen betrokken dan men zich kan voorstellen. Elk van deze partijen – waaronder banken, adviseurs, taxateurs, beheerders en meer – moet steeds weer opnieuw op zoek naar alle informatie en gegevens. Bovendien houdt iedereen zijn kaarten tegen de borst, waardoor je ook nog eens een gigantische informatieachterstand hebt als je geen professional bent.  Zo worden er in elke stap (onnodige) kosten gemaakt en tijd verspeeld. Hierdoor kost de transactie met het huidige systeem onnodig veel tijd en is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

De traditionele partijen lukt het niet om dit proces anders in te richten. Daarom gooien wij het roer volledig om en introduceren wij een gloednieuw proces. Door het volledige transactieproces, inclusief alle bijkomende zaken te digitaliseren, zijn we in staat om één platform te bouwen waarbinnen alle informatie te vinden is en de volledige transactie afgerond kan worden.

Dwello is ontworpen om kopers en verkopers meer keuze en een sneller, eenvoudiger en transparanter proces te bieden. Hierdoor kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en is afspraak ook echt afspraak.

Waarom nu?

We leven in een unieke tijd waarin dingen razendsnel veranderen, maar waar de traditionele vastgoedmarkt tot dusver niet op anticipeert. Ons antwoord daarop is de oprichting van Dwello: veilig, moeiteloos, en transparant voor iedereen.

Voor het eerst sinds de jaren ‘70 verliest iedereen geld en koopkracht door simpelweg zijn of haar geld op een bankrekening te laten staan. Daarom zoeken we naar alternatieven om ons geld te laten renderen. Vastgoed als investering wordt mede hierdoor steeds een professionelere markt, maar toegang tot deze markt is nog lang niet zo gemakkelijk als bijvoorbeeld het kopen van aandelen.

Daarnaast is er nog een tweede trend zeer actueel: de Nederlands woningcrisis, waarin de vastgoedbelegger als schuldige wordt aangewezen. Door de enorme vraag naar vastgoedbeleggingen en het ontbreken van de juiste tools om eenvoudig toegang tot deze objecten te krijgen, is de beleggingsmarkt zich steeds meer gaan vermengen met de particuliere markt die vooral Funda als (ver)koopkanaal gebruikt. Wij zijn ervan overtuigd dat een aparte omgeving voor woningbeleggingen hierin uitkomst gaat bieden.

Voeg tot slot het laatste stukje van de puzzel toe: de enorme versnelling van innovatie en technologische oplossingen, en dan begrijp je wel waarom dit het juiste moment is voor de lancering van Dwello.

Hoe komen we tot het volledig digitaal kopen en verkopen van huurwoningen?

Hoewel het verbeteren van bestaande processen en systemen zeker een technologische uitdaging is, is het op de eerste plaats ook een sociale uitdaging. Kopers en verkopers moeten vertrouwen krijgen in het nieuwe systeem en de eenvoud van de transacties. Onze prioriteit is dan ook het bouwen van een product dat voordelen biedt die jouw leven een stukje makkelijker en minder tijdrovend maken.

Wij hopen dat jij meedoet met deze revolutie!

Academy artikelen uit dezelfde reeks