Meestgestelde vragen

Heb je een vraag? Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen. Bekijk hieronder de meestgestelde vragen. Misschien staat je antwoord hier al tussen.

Wat is Dwello?

Dwello is hét platform voor het kopen en verkopen van woningbeleggingen door heel Nederland. Wij bieden alle tools om volledig digitaal beleggingen te onderzoeken, te analyseren. Daarnaast faciliteren wij de hele transactie met onze bieding en transactie tools en verbinden we jou met de juiste financiers en beheerders. Dwello maakt het mogelijk om gemakkelijk, vertrouwd en volledig digitaal verhuurde woningen te (ver)kopen.

Wat maakt Dwello anders dan een reguliere transactie?

Voordat Dwello bestond moest informatie over beleggingspanden uit verschillende bronnen worden gehaald. Om goede beslissingen te maken was vaak lokale kennis nodig die niet gemakkelijk voorhanden is. Alleen professionele investeerders met diepgaande kennis van de markt en veel connecties konden op grote schaal investeren in verhuurde woningen. Om dit te veranderen hebben wij Dwello gecreëerd. Met Dwello is er nu één platform waarmee beleggers gedetailleerde informatie over verhuurde woningen kunnen bekijken en transacties vervolgens volledig digitaal kunnen afronden. Wij hebben het gebrek aan toegankelijkheid van de markt en efficiëntie van de transactie aangepakt door het gehele transactieproces te innoveren.

Hoe verifieert Dwello de woningen?

Alle woningen die op Dwello worden geupload worden door ons team van experts geanalyseerd en gecontroleerd op volledigheid van de documentatie. We verplaatsen ons in de kopers en zorgen dat alle documenten voorhanden zijn om een goede beslissing te kunnen nemen. Wij proberen zoveel mogelijk onderzoek al vooraf te doen. Zo sturen wij als een verkoper zelf geen foto's heeft een professionele fotograaf langs om een goede indruk van de belegging te krijgen en laten we het object direct inmeten conform wet- en regelgeving. Daarnaast sturen wij indien mogelijk een onafhankelijke inspecteur langs de woning om de bouwkundige staat te controleren.

Hoe maak ik een account aan?

Een account aanmaken is super eenvoudig en volledig kosteloos. Klik rechts boven op de ‘account aanmaken’ knop. Vul je naam, email, telefoonnummer en een sterk wachtwoord in en verifieer je e-mail met de code die wij je opsturen. Daarna kan je aan de slag met Dwello.

Hoe upload ik een object

Nadat je een account hebt aangemaakt kan je in je persoonlijke account onder het kopje mijn advertenties jouw object uploaden. Alle informatie die wij nodig hebben vind je hier en kan je heel makkelijk invoeren. Het uploaden lijkt misschien op het eerste oog veel, maar binnen 10 minuten moet het mogelijk zijn om het object in te vullen. Houdt in ieder geval een huurlijst bij de hand. Voor de vragen over het bouwjaar een oppervlaktes kan je veel informatie op bagviewer.kadaster.nl vinden. Mocht je het energielabel niet bij de hand hebben kan je dit terugvinden op ep-online.nl.

Welke type woningen biedt Dwello aan?

De kern van het aanbod op Dwello zijn verhuurde woningen. Op ons platform worden ook hele panden aangeboden waar bijvoorbeeld een winkel in de plint zit met enkele woningen daarboven. De gemene deler is dat er altijd een wooncomponent in de belegging aanwezig dient te zijn.

Wat betekent volledig digitaal kopen en verkopen?

Volledig digitaal kopen en verkopen betekent voor jou dat het afspeuren van verschillende websites, eindeloos telefoontjes plegen en tientallen bezichtigingen afgaan verleden tijd is. Door ons gedigitaliseerde proces bekijk je overzichtelijk al het gescreende aanbod en vind je de belegging die het beste bij jou past. Filter op basis van jouw voorkeuren en sla de woning die jouw aandacht heeft getrokken op als favoriet of breng direct een bod uit. Om ervoor te zorgen dat grondige analyses van objecten voor jou geen nachtwerk worden, hebben wij het meeste werk al voor je gedaan. Van het analyseren, uitbrengen van een bod, onderhandelen en de volledige juridische afwikkeling. Volledig digitaal kopen en verkopen zorgt er voor dat je alles vanuit één omgeving kan afhandelen.

Hoe wordt de koopakte afgehandeld?

Nadat beide partijen een bieding hebben geaccepteerd en de voorwaarden zijn overeengekomen staat de koopovereenkomst binnen 24 uur klaar in jouw persoonlijke account en per mail. De overeenkomst wordt getekend in HelloSign. HelloSign is een tool waarmee je de koopovereenkomst kan voorzien van een juridisch bindende elektronische handtekening. Als eerste tekent de verkoper de koopovereenkomst gevolgd door de koper. Naast de koopovereenkomst teken je als koper ook de ontvangstbevestiging voor het verkrijgen van een volledig ondertekende koopovereenkomst.

Wat is de bedenktijd na het accepteren van een bod?

Alle biedingen op Dwello hebben vanuit het platform standaard 24 uur bedenktijd. Als jij handelt als particulier in box 3 en niet als bedrijf heb je recht op de wettelijke bedenktijd voor het aankopen van een woning. De bedenktijd gaat in vanaf het moment dat de koopovereenkomst in combinatie met de ontvangstbevestiging is getekend en duurt officieel drie dagen. Van deze drie dagen moeten er minimaal twee werkdagen zijn. Weekenden en feestdagen tellen niet mee als wettelijke bedenktijd.

Zijn alle woningen op Dwello verhuurd?

Dwello richt zich in de basis op verhuurde woningen zodat jij vanaf dag 1 huurinkomsten ontvangt. Het kan zijn dat er woningen tussen zitten die leeg zijn maar zoveel potentie bieden dat we het zonde vinden om deze van je te onthouden. Dit geven we duidelijk aan per object.

Bezit Dwello zelf het vastgoed dat wordt aangeboden?

Nee, al het vastgoed wat op ons platform wordt aangeboden komt rechtstreeks van de verkoper. Wij zijn op geen één moment zelf eigenaar van het vastgoed. Je koopt rechtstreeks van de eigenaar. Wij faciliteren als technologie platform alleen maar alle tools en middelen om de transactie zo snel, efficiënt en eenvoudig mogelijk te maken.

Is verkopen op Dwello gratis?

Ja, verkopen op Dwello is helemaal gratis. Het enige wat we van jou als verkoper vragen is een exclusiviteitsperiode van 6 weken. De exclusiviteitsperiode gaat pas na 24 uur vanaf het accepteren van onze algemene voorwaarden in. Dus mocht je het object voor die tijd toch terug willen trekken is dat geen enkel probleem en zijn hier geen consequenties aan verbonden. Bij terugtrekking tijdens de exclusiviteitsperiode brengt Dwello een ‘boete’ in rekening van EUR 500. Dit doen wij ter compensatie van de kosten die wij maken voor het opstellen van plattegronden, maken van professionele foto’s en het onafhankelijke onderzoek door een inspecteur.

Zijn er kosten voor de koper?

Het gebruik van het platform inclusief het bestuderen van al het aanbod, gebruik maken van onze professionele analysetools en het bekijken van de academy kost je niks. Pas wanneer jij een object koopt via het platform, alles is afgerond en de stukken bij de notaris liggen, brengen wij een transactie fee in rekening van 1% over de koopsom (met een minimum van € 3.000,-), exclusief btw.