Beleggingspand Nijmegen kopen?

Heel pand, niet kadastraal gesplitst
€550.000
BAR 8,1%
Huur €44.568 p/j
134m2
Bestaande bouw
Energielabel B
Appartementsrecht(en)
€375.000
BAR 5,7%
Huur €21.540 p/j
71m2
Verhuurd
Nieuwbouw
Energielabel A+
Appartementsrecht(en)
€280.000
BAR 6,1%
Huur €16.968 p/j
Opp 134m2
Leeg
Bestaande bouw
Energielabel C

Investeren in vastgoed: waarom een beleggingspand in Nijmegen interessant is

Als u op zoek bent naar een solide investering, overweeg dan een beleggingspand in Nijmegen. Deze prachtige stad biedt veel voordelen voor vastgoedbeleggingen, en met Dwello is het gemakkelijker dan ooit om te investeren in verhuurde woningen.

Hier zijn enkele redenen waarom een beleggingspand in Nijmegen een slimme zet kan zijn:

1. Gunstige locatie

Nijmegen is strategisch gelegen in het oosten van Nederland, dicht bij de Duitse grens. Het is een belangrijk knooppunt van wegen, spoorlijnen en waterwegen, wat het zowel voor bewoners als voor bedrijven een aantrekkelijke locatie maakt. Dit betekent dat er altijd vraag zal zijn naar huurwoningen in Nijmegen.

2. Groeiende economie

De economie van Nijmegen groeit gestaag. Er zijn vele grote bedrijven gevestigd in de stad, zoals Radboud Universiteit, Radboudumc, het bedrijf NXP Semiconductors en natuurlijk de gemeente Nijmegen. Deze bedrijven creëren werkgelegenheid en trekken veel werknemers aan die op zoek zijn naar huisvesting, wat de vraag naar huurwoningen verder vergroot.

3. Sterke huurmarkt

De huurmarkt in Nijmegen is stabiel en groeit nog steeds. Er is een groeiende vraag naar huurwoningen, vooral onder studenten en expats. Daarbij is het huurniveau ook relatief hoog, waardoor een beleggingspand in Nijmegen een aantrekkelijk rendement kan opleveren.

Beleggingspanden in Nijmegen: welke regels gelden er?

Als u overweegt om te investeren in een beleggingspand in Nijmegen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften die gelden voor vastgoedbeleggingen in deze stad. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste regels en vereisten.

1. Verhuurvergunning

Als u een woning wilt verhuren als beleggingspand, heeft u een verhuurvergunning nodig van de gemeente Nijmegen. Deze vergunning is bedoeld om de kwaliteit van de huurwoningen te waarborgen en de leefbaarheid van de stad te behouden. Om een vergunning te krijgen, moet uw woning aan bepaalde eisen voldoen en moet u voldoen aan de voorwaarden die gesteld worden aan uw rol als verhuurder.

2. Huisvestingsverordening

Nijmegen heeft een huisvestingsverordening die van toepassing is op beleggingspanden. Hierin staan onder andere regels over het toewijzen van woningen en kamers aan specifieke doelgroepen, zoals studenten en starters. Als u een woning wilt verhuren, moet u zich aan deze regels houden en ervoor zorgen dat uw woning geschikt is voor de doelgroep waaraan u wilt verhuren.

3. Huurprijsbescherming

In Nederland geldt huurprijsbescherming, wat betekent dat u als verhuurder niet zomaar de huurprijs van uw beleggingspand kunt verhogen. U moet zich houden aan de huurprijsgrenzen die door de overheid zijn vastgesteld en u kunt alleen huurverhogingen doorvoeren als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

4. Onderhoudsplicht

Als verhuurder heeft u een onderhoudsplicht voor uw beleggingspand. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat de woning in goede staat verkeert en dat eventuele gebreken tijdig worden opgelost. Als u hier niet aan voldoet, kan de gemeente Nijmegen handhavingsmaatregelen treffen.

De beste wijken in Nijmegen voor beleggingspanden: een overzicht

Als u op zoek bent naar beleggingspanden in Nijmegen, zijn er verschillende wijken om in overweging te nemen. Een populaire wijk onder vastgoedbeleggers is het stadscentrum van Nijmegen. Deze wijk biedt een grote vraag naar huurwoningen, vooral onder studenten en expats, wat het rendement van uw beleggingspand kan verhogen. Andere wijken die populair zijn onder vastgoedbeleggers zijn Bottendaal, Galgenveld en Hengstdal.

Bottendaal is een levendige wijk met veel studenten en jonge professionals. De wijk staat bekend om zijn gezellige cafés en restaurants, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die in de buurt van het stadscentrum willen wonen. Galgenveld is een rustige wijk met veel groen en ruime woningen. Het is een populaire wijk onder gezinnen en expats. Hengstdal is een wijk met veel karakteristieke jaren 30 woningen en is vooral populair onder starters en jonge gezinnen.

Een andere populaire locatie voor vastgoedinvesteringen in Nijmegen is de Groenestraat. Deze straat ligt in het noorden van de stad en staat bekend om zijn groen en parken, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die een rustige en vredige omgeving zoeken. De Groenestraat biedt een benodigde mix van appartementencomplexen en eengezinswoningen, wat verschillende investeringsmogelijkheden kan bieden. De omgeving is populair bij jonge professionals en gezinnen vanwege de nabijheid van de Radboud Universiteit en het Radboud Universitair Medisch Centrum. Daarnaast is de Groenestraat goed verbonden met de rest van de stad met gemakkelijk bereikbare opties voor openbaar vervoer. Over het algemeen kan de Groenestraat een fantastische locatie zijn voor mensen die willen investeren in vastgoed in Nijmegen.

Maar waarom zou u kiezen voor Dwello voor uw vastgoedbeleggingen in Nijmegen? Dwello maakt het kopen en verkopen van verhuurde woningen gemakkelijk, veilig en zorgeloos. Op ons platform kunt u kiezen uit een selectie van zorgvuldig geselecteerde beleggingspanden in Nijmegen, die voldoen aan onze strenge criteria op het gebied van locatie, potentieel rendement en kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat alle transacties digitaal worden afgehandeld, van de selectie van het pand tot aan de uiteindelijke aankoop. Zo kunt u op een efficiënte en transparante manier investeren in verhuurpand in Nijmegen.

Dwello heeft een exclusief aanbod van beleggingspanden in Nijmegen

Maak gratis een profiel aan en bekijk direct het exclusieve aanbod